Nazwa u¿ytkownika:
Has³o:
Z³ote Skrzyd³o - Go³êbie pocztowe to nasza wspólna pasja...
Zobacz tak¿e...

Kto jeszcze czyta ten temat? 1 go¶æ(ci)
 Drukuj temat
Kradzie¿e Fotografii
katon44
#41 Drukuj posta
Dodany dnia 22.01.2010 08:35
U¿ytkownik

Data rejestracji: 08.12.09

M¶lê ASAN ¿e je¶li ma znak wodny to nic Ci nie grozi,je¶li nie ma to radzê poszukaæ taki znaczek jest z nim bezpiecznie ,ja ju¿ dzwoni³em tu i tam
Do góry  
szeryfek
#42 Drukuj posta
Dodany dnia 22.01.2010 10:31
U¿ytkownik

Data rejestracji: 18.03.09

Jakie znaki wodne, o czym wy rozmawiacie? Ka¿dy ma zdjêcia takie na jakie go staæ. Oczywi¶cie plagiat, to chamstwo, ale ja w swojej galerii nie mam zamiaru i podejrzewam , ¿e 90-kilka % u¿ytkowników Portalu równie¿ dawaæ na swoje zdjêcia jaki¶ znaków. Pewnie praca Administracji ZS jest syzyfow±, bo galerii jest mnóstwo i wy³apaæ wszystkich "z³odziei zdjêæ" nie bêdzie ³atwo, ale...

http://www.zloteskrzydlo.pl/userphotogallery.php?user_id=1753
Do góry  
chequer
#43 Drukuj posta
Dodany dnia 22.01.2010 12:08
U¿ytkownik

Data rejestracji: 31.03.09

Kolego szeryfek, sa pewne fotki zrobione jesli nie zawodowo, to powiem prawie zawodowo. Jesli zrobisz fotke golebiego oka jak fotograf, ktory bierze za to gruby szmal to dobrze jest sie podeprzec przy takim zdjeciu literka C w koleczku lub dac tzw. znak wodny ze swoim imieniem w takiej fotce, wtedy masz pewnosc ze nikt tego zdjecia nie uzyje u siebie w swoim portfolio lub nawet w swoich golebi rodowodach. Na niektorych stronach aukcyjnych sa sprzedawcy tego samego artykulu a niektorzy kradna ich fotki zeby zaprezentowac swoj artykul, dlatego Ci ktorzy tego sie obawiaja daja znaki wodne (lekko jasny napis firmy) zainstalowany na fotce, ktory gwarantuje ze nikt tego zdjecia nie uzyje do swoich prywatnych celow. Znak wodny nie ma nic wspolnego z zadna strona internetowa lub administracja, poprostu zabezpiecza w jakis sposob tego, ktory ta ciekawa fotke zrobil.
Do góry  
szeryfek
#44 Drukuj posta
Dodany dnia 22.01.2010 12:43
U¿ytkownik

Data rejestracji: 18.03.09

Pytam siê ilu ludzi na Portalu ma zdjêcia robione przez profesjonalistów? Ludzie co wy macie za pomys³y? Zastanówcie siê 1000 razy zanim napiszecie co¶ tutaj, bo akurat pomys³ ze znakami wodnymi, to przesada i to chyba spora. Ka¿dy ma zrobione zdjêcia takie na jakie go staæ, a robienie jaki¶ znaków na nich jest dla mnie po prostu bzdur±.
Tu siê liczy apel do "plagiatorów" o moralno¶æ, a nie od razu pakowaæ wszystkich do jednego wora.

http://www.zloteskrzydlo.pl/userphotogallery.php?user_id=1753
Do góry  
chequer
#45 Drukuj posta
Dodany dnia 22.01.2010 12:58
U¿ytkownik

Data rejestracji: 31.03.09

Szeryfek, tak pobieznie obejrzalem fotki w Twojej galerii, pisze pobieznie. Ty nie musisz martwic sie o zaden wodny znak, bo to sa normalne fotki jakie robi kazdy. Jesli cofniesz sie do pierwszej strony tego tematu, przeczytasz wszystko dokladnie to zrozumiesz o co chodzi i o czym zaczela sie mowa?
Do góry  
katon44
#46 Drukuj posta
Dodany dnia 22.01.2010 16:46
U¿ytkownik

A co to znaczy te c w kó³eczku a czy mogê u¿yæ np b w kwadraciku ja w tym temacie nic nie rozumiê,wla¶ciwie nic bym nie mia³ jakby kto u¿y³ mojego go³êbia na zdjêciu do w³asnych celów chyba bym siê cieszy³.Ale przemy¶lê ten temat warto przemy¶leæ a póki nie mam tego znaku wodnego to bêdê zdjêcia robi³ ze soj± s±siadk± /jest brzydka jak noc jesienna/bêdê pewny ¿e nikt tych zdjêæ nie u¿yje dla w³asnych celów,wygl±dem przypomina piszczele na s³upie wysokiego napiêcia. A tak na temat podoba mi siê jeden ciemny w tej galerii Szeryfka,pozosta³e te¿
Do góry  
ASAN
#47 Drukuj posta
Dodany dnia 22.01.2010 18:35
U¿ytkownik

Data rejestracji: 28.02.09

Dziêki kolego Katon 44 wiem iz na ciebie mo¿na liczyæ i twoje rady s± mile widziane i fachowe na tym forum,co do kol Szeryfka jesy to moim zdaniem dobry hodowca i ogl±daj±c bardzo uwa¿nie jego galerie stwierdzam ten fakt.Kolego Szeryfek dobrych lotów2010 pozdro

Wiadomo¶æ dopisana dnia 22.01.2010 18:35
Walczy³em o woln± Polske i demokratyczn± i jak bêdzie taka potrzeba to ABORYGENOM moim skromnym zdaniem pomoc sie przyda w odzyskaniu swoich rodowych dóbr
Edytowane przez ASAN dnia 22.01.2010 18:35
Do góry  
katon44
#48 Drukuj posta
Dodany dnia 22.01.2010 19:45
U¿ytkownik

Pozdrawiam ja te¿ posiadam podobne ciemne go³êbie takie jak widzia³em u Szeryfka one mi robi± dobre wyniki,widzê ¿e sie rozumiemy i mamy podobne pogl±dy na temat go³êbi i nie tylko
Do góry  
jareko
#49 Drukuj posta
Dodany dnia 23.01.2010 16:44
Awatar

U¿ytkownik

Data rejestracji: 27.11.09

...prawa autorskie , lub w³asno¶æ intelektualna ...

...postaram siê wyja¶niæ na czym to wszystko polega na podstawie w³asnych do¶wiadczeñ , co prawda w innej dziedzinie twórczo¶ci , ale zasady s± bardzo podobne....

...kupi³em w ksiêgarni tomik wierszy ks. Jana Twardowskiego , po przeczytaniu zachwyci³o mnie kilka do tego stopnia , ¿e u³o¿y³em muzykê i opracowa³em na ca³y zespó³ , po czym weszli¶my do studia i nagrali¶my te utwory i do tego momentu jest wszystko porz±dku bo nie zosta³o to jeszcze opublikowane .....ale jak to siê ma do zdjêæ czy fotografii ? ....ju¿ wyja¶niam....je¶li kto¶ umieszcza w internecie przez siebie zrobione zdjêcia ( tak jak poeta wydaje tomik ) to po to aby pokazaæ innym , lub podzieliæ siê z innymi swoj± wra¿liwo¶ci± , albo umiejêtno¶ciami , wiêc musi siê liczyæ z tym , ¿e kto¶ ogl±dnie , a nawet" ¶ci±gnie " do swojej galerii i nie ma w tym nic dziwnego dopóty dope³ni pewnych formalno¶ci , takich jak : - podpisanie pod zdjêciem autora , a jeszcze lepiej " linki " do strony z której to zdjêcie pochodzi , ale jest jeden warunek, nie mo¿e to byæ potraktowane komercyjnie , czyli reklama i.t.d..... a wracaj±c do nagrañ mojego zespo³u ... aby wydaæ na p³ycie t± poezjê ks. Jana , musia³em odnale¼æ spadkobierczyniê tych w³asno¶ci intelektualnych i dostaæ pisemn± zgodê i zarejestrowaæ w "Zaiksie " dope³niaj±c wszystkich formalno¶ci zwi±zanych z ewentualnymi tantiemami i prawami autorskimi .....wiêc je¶li kto¶ u¿ywa tych¿e fotografii w celu reklamy lub innym(ale komercyjnym) , a nie dope³ni³ podstawowych formalno¶ci to po-prostu ukrad³....

Wiadomo¶æ dopisana dnia 23.01.2010 16:44
..ja na miejscu " chaguera " poszuka³bym fotografa , który zrobi³ to zdjêcie ( to znaczy przynajmniej dowiedzia³ jak siê nazywa ) , a nastêpnie umie¶ci³ jego nazwisko ewentualnie " logo " , je¶li oczywi¶cie takie posiada , lub odnalaz³ firmê , która t± fotografiê kupi³a , czy dosta³a , bo i tak mo¿e byæ i jestem przekonany , i¿ jedno z tych podmiotów wyrazi zgodê , je¶li to (powtarzam) nie jest w celach reklamowych . ...przepraszam " chaguer " , ale pozwolenie prezesa , czy kogo¶ tam , który powiesi³ to zdjêcie u Was w klubie , to trochê ¶mieszne , nie s±dzisz ?...i trudno muszê to napisaæ , mimo , ¿e darzê Ciê du¿a sympati± : -je¶li umie¶ci³e¶ takie czy inne zdjêcie , nie dope³niaj±c powy¿szych formalno¶ci ( nawet zwyk³ego podpisu autora ) , to ju¿ jest nie w porz±dku , a mieæ pretensjê , ¿e kto¶ t± fotografie przyw³aszczy³ z Twojej galerii to absurd !... przecie¿ zrobi³ tak samo jak ty , czyli no wiesz ....nie chcê u¿yæ pod Twoim adresem tego s³owa.....

....a je¶li chodzi o zasiedlenie tego wtedy tak niedawno odkrytego l±du , to owszem zsy³ano tam ro¿nych bandziorów , ale nie tylko , bo i wiê¼niów politycznych , a zw³aszcza Irlandczyków , którzy walczyli o w³asny kraj , wiêc ASAN zw³aszcza Tobie powinno to byæ bliskie , bo analogicznie z nami Polakami by³o podobnie , tylko z t± ró¿nic± , ¿e nas za Ural , a ich na Antypody . Historia walki o wolno¶æ i niezale¿no¶æ Irlandii jest arcy ciekawa , tak samo jak i nasza Polska !!

...a tak na marginesie dodam od siebie ....ja ju¿ wole ¿yæ biednie i nie potrzebujê danin od pañstwa tak jak to piêknie opisuje nasz kolega " chaguer " . Wa¿ne dla mnie jest to , ¿e ¿yjê tam gdzie urodzi³ siê mój ojciec i matka , dziadkowie i.t.d. Biednie , ale godnie !!...czyli w POLSCE !!
Edytowane przez jareko dnia 23.01.2010 16:44
Do góry  
katon44
#50 Drukuj posta
Dodany dnia 23.01.2010 17:29
U¿ytkownik

Chwalê to kiedy jeszcze m³ody cz³owiek stawia godno¶æ tak wysoko.Tak ja te¿ wolê mo¿e skromniej ale u siebie na ziemi przodków ¿yæ i trzymaæ go³±bki które s± m± pasj± .Choæ mo¿e jestem uparty ale jestem szczery i nie lubiê zak³amania
Do góry  
ASAN
#51 Drukuj posta
Dodany dnia 23.01.2010 18:16
U¿ytkownik

Bardzo ³adnie to napisales kol Jareko biednie ale godnie.Naprawde czy okna aluminiowe czy jest klima co na wymiane comiesiecznych filtrów zwracaja sie o zapomogi do cansilu ,Ja mimo iz nie jestem poet± napisze slowa mojej Babci i¿ nie szata czyni czlowieka mondrym i godnym .A co do kultury jedni ja maja wrodzon± jak szacunek do Ojcowizny inni wkut± lecz slady sklerozy zrobi³y swoje.Pisales ¿e jestes literatem z zasadniczym no kolego po twoch postach widze zupelnie co innego ale to tylko moje zdanie pozdro ASAN

Wiadomo¶æ dopisana dnia 23.01.2010 18:16
Bo mnie ojciec wychowa³ i jestem z tego dumny ¿e jestem Polakiem i na widok Flagi czy jak s³ucham naszego Mazurka i czy gdziesz wyczytam jak Polak zajo³ dobre miejsce na zawodach to tak jakos miêknne i mnie sie ³ezka w OKU zakrêci.
Edytowane przez ASAN dnia 23.01.2010 18:16
Do góry  
pawel500
#52 Drukuj posta
Dodany dnia 08.02.2010 21:02
Awatar

U¿ytkownik

Data rejestracji: 28.06.08

Kolego ASAN wydaje mi siê ¿e nie powiniene¶ zabieraæ g³osu w tym temacie ze wzglêdu ¿e sam posiadasz nieswoje zdjêcie jako avatar http://galeria.in...d,0,s_id,0, chyba ¿e jest inaczej to to udowodnij. Pozdrawiam
Do góry  
bartolini_bo
#53 Drukuj posta
Dodany dnia 08.04.2010 07:50
Awatar

U¿ytkownik

Data rejestracji: 28.06.09

Pawe³,to zdjêcie by³o jako zdjêcie tygodnia na stronie, interia pl.

Wiadomo¶æ dopisana dnia 08.04.2010 07:50
Mo¿e kto¶ z tej galerii znajdzie swoje zdjêcie?

http://nasza-klas...e/31075369
Edytowane przez bartolini_bo dnia 08.04.2010 07:50
Do góry  
ASAN
#54 Drukuj posta
Dodany dnia 08.04.2010 18:12
U¿ytkownik

Nie ¶wiadomie ale zar±ba³em albo zlapalem tego go³abka ju¿ go nie ma.Ktos mi napisa³ iz jak nie ma podpisu to mo¿na ale widze ¿e nie.

AsanWink
Do góry  
Przeskocz do forum:
4,863,817 Unikalnych wizyt
Wszystkie prawa zastrze¿one!